понеділок, 29 березня 2021 08:20

Інфекціоніст спрогнозував терміни нових локдаунів

Інфекціоніст спрогнозував терміни нових локдаунів
Імунолог передбачає сплеск захворюваності у країні ближче до осені. Фото: pixabay.com

Україну в майбутньому може чекати декілька локдаунів через стрибки захворюваності на коронавірус.

Наступний локдаун запровадять вже найближчим часом, прогнозує інфекціоніст Вадим Арістов, передає "Україна 24". Він також передбачає сплеск захворюваності у країні ближче до осені.

"З тижня на тиждень у нас буде загальнонаціональний локдаун, далі ситуація трохи стабілізується, і, можливо, якщо його протримають більше 3 тижнів, вона піде вниз. Тільки знімуть локдаун - все почне іти вгору, але з підвищенням температури та вологості нам буде трохи легше. Далі восени буде божевільна захворюваність, і, швидше за все, новий локдаун, далі взимку. І дуже важливо, щоб всі зрозуміли, що за місяць, як чекають багато бізнесменів, все це не вирішиться", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспорт зупинять, якщо ситуація буде критична - Степанов

Посилювати карантинні заходи, навіть запроваджувати локдаун, в Україні варто на старті активнішого поширення інфекції з метою недопущення колапсу у медичній системі. Про це розповів академік НАН та НАМН України, доктор біологічних наук Сергій Комісаренко.

Зараз ви читаєте новину «Інфекціоніст спрогнозував терміни нових локдаунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі