пʼятниця, 10 вересня 2010 13:35

Імпортні продукти подорожчають до зими

Імпортні продукти подорожчають до зими

Регіональні митниці отримали від керівництва новий перелік товарів, оформлення яких будуть перевіряти з особливою увагою.

Більшість позицій, що потрапили в "чорний" список складають продукти харчування.

Посилення контролю над ввезенням імпортних продуктів спровокує їх подорожчання. Про це сьогодні пише тижневик Коментарі.

Як відзначає видання, з приходом Ігоря Калетника на пост глави Державної митної служби, зі списку проблемних зникли всі позиції, пов"язані з металургією.

Замість них з"явилися будматеріали, шини, секонд-хенд, взуття, корми, виноград, шоколад та інші кондитерські вироби.

Потім список поповнили курятина, яйця, макарони, приправи й вантажні мікроавтобуси. З кінця серпня під посилений контроль потрапили також свинячі субпродукти, пюре, розчинна кава і тютюн.

Як пояснюють у Держмитслужбі, "чорні" списки формуються виходячи з того, які товари найчастіше ввозяться за "сірими" схемами. Коли імпортер навмисно заявляє неправильний код товару, тим самим зменшуючи митні платежі.

За даними експертів, затримки імпорту за товарними групами, що поповнив "чорний список", вже почалися.

За їх словами, це не приведе до дефіциту, зате подорожчати імпорт з цього списку цілком може.

"ДМСУ фактично дало своїм підопічним карт-бланш на самостійне визначення митної вартості товарів з групи ризику і, відповідно, на визначення розміру сплачується при їх імпорті податку", - пише видання.

Нагадаємо, за прогнозами експертів через дефеціт на 25% також подорожчає картопля.

Proua.com

Зараз ви читаєте новину «Імпортні продукти подорожчають до зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі