вівторок, 17 липня 2018 20:23

"Їм не треба ніякої України" - Кириченко про території ЛНР та ДНР

"Їм не треба ніякої України" - Кириченко про території ЛНР та ДНР
Владислав Кириченко: боїтеся, що на Донбасі буде Абхазія чи Придністровя? Вони вже там є. Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Три мільйони жителів окупованого Донбасу не будуть налаштовані до нас позитивно, навіть в обмін на ковбасу і дотації.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів засновник видання "Наш Формат" Владислав Кириченко.

"Треба лишити ці території як резервації. Відловлювати тут вату і відправляти туди. 95 відсотків тих, хто там живе, за будь-яких умов голосуватимуть за "Опозиційний блок". Їм не треба ніякої України. У 1991 році вони підтримали незалежність, бо сподівалися на дешеву ковбасу. Не варто намагатись інтегрувати їх у наші обійми будь-якою ціною. Навіщо нам ця гігантоманія? Японія в чотири рази менша за Україну, але набагато успішніша. Чому не можемо відмовитись від цих територій? Бо це буде якийсь дурний прецедент? Там живуть люди, які сповідують інші цінності. Навіщо вони нам? Боїтеся, що на Донбасі буде Абхазія чи Придністров'я? Вони вже там є. Де юре - це наша територія, де факто- сектор Гази", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мир в обмін на гідність" - Кириченко розповів про вибори 2019

Треба українізувати Харків, Одесу та Дніпро з Полтавою - для початку, вважає видавець.

"Нещодавно до мене приїжджав московський професор. Навчав на волонтерських засадах студентів одного з наших університетів сучасним методам практичної біохімії . Поїхав потім до нас на дитячий табір і волонтерив там із справжніми, а не по УБД - героями війни. Біля сільського генделя звернув увагу на людей у фуфайках "Роснефть" і "Сургутнефтегаз". Вони повернулися із заробітків у Росії і їх нічого не бентежило. Давайте спочатку з такими розберемось, а потім думатимемо, що робити з Донбасом", - -додає він.

Повне інтерв'ю з Владиславом Кириченком читайте в журналі "Країна" від 19 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Їм не треба ніякої України" - Кириченко про території ЛНР та ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі