неділя, 25 червня 2017 02:24

Художницю затримали біля Кремля за перебування у віртуальній реальності

Художницю затримали біля Кремля за перебування у віртуальній реальності
Катрін Ненашева прогулювалася в VR-окулярах по Червоній площі біля стін Кремля - в рамках акції "Між тут і там". Фото: Natalia Budantseva/facebook.com

Біля стін Кремля затримали російську художницю-акціоністку Катрін Ненашеву за перебування в громадському місці у віртуальній реальності.

Вона прогулювалася в VR-окулярах по Червоній площі біля стін Кремля - в рамках акції "Між тут і там", пише "Афиша".

"У громадському місці не можна перебувати у віртуальній реальності. Ви стали ходити в різні боки, лякати людей, чіпати співробітників ФСО. Віртуальна реальність заборонена за інструкціями", - цитує Ненашева співробітників поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчаток у кремлівські гареми вибирали змалку - Віра Тимошенко

За словами художниці, після затримання її доставили до відділку "Китай-город". Там сказали, що незабаром до неї приїдуть співробітники ФСБ, але замість цього в відділення прибули психіатри.

В рамках акції "Між тут і там" Ненашева ходить по Москві в VR-окулярах. Вони транслюють панорамні відео і фото повсякденного життя московських психоневрологічних інтернатів. Люди, які в них живуть, диктують художниці місце, характер і час її пересування.

Зараз ви читаєте новину «Художницю затримали біля Кремля за перебування у віртуальній реальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі