четвер, 28 січня 2010 09:55

Христу Спасителю в Ріо зроблять косметичний ремонт

Христу Спасителю в Ріо зроблять косметичний ремонт

Статую Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро ретельно почистять та відновлять. Церковна влада закликала туристів не турбуватися, оскільки доступ до визначної пам"ятки перекривати не будуть, пише Tvn24.

Інформаційне агентство AFP повідомило, що косметичний ремонт статуї розпочнеться вже цього тижня та триватиме до червня. На цей час Христа вкриють прозорою вуаллю.

Вартість реконструкції становитиме $3,8 млн. Заплатить за все бразильський магнат компанія Vale, яка взяла на себе відповідальність за збереження статуї Христа до 2015 року.

Статуя Христа Спасителя над Ріо є головною туристичною пам"яткою міста і щороку приваблює більше 1,8 млн. туристів. Спаситель стоїть на п"єдесталі висотою 8 метрів. 30-метрова постать встановлена на пагорбі Корковадо висотою 710 метрів над рівнем моря.

Автором монументу є французького скульптор польського походження Поль Ландовський. Пам"ятник відкрито в 1931 році на честь сотої річниці незалежності Бразилії після п"яти років спорудження.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Христу Спасителю в Ріо зроблять косметичний ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі