пʼятниця, 20 березня 2020 15:24

Холод і сніг: синоптики розповіли про зміну погоди в Україні

Холод і сніг: синоптики розповіли про зміну погоди в Україні
На Україну насувається холод. Фото:dreamstime

Погода в Україні в найближчі дві доби зміниться.

Синоптики очікують на похолодання, дощі з переходом, окрім південної частини, на сніг, місцями з утворенням снігового покриву та ожеледиці, повідомляє Укргідрометцентр.

У суботу, 21 березня, вночі в західній частині, вдень в Україні, окрім східних областей, - дощ, увечері в західних і північних областях - із мокрим снігом, удень у Карпатах - рясний сніг. Вітер північно-західний, північний, 7-12 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не день, то сюрпризи - синоптики повідомили погоду на найближчі 5 днів

Температура вночі - 0-5° тепла, в східних областях - 0-3° морозу, вдень у західних і північних областях - 4-9° тепла, на решті території - 7-12°, на півдні місцями - до 16° тепла, в Карпатах протягом доби - 0-5° тепла.

У Києві вночі - без опадів, удень - часом дощ із переходом увечері в мокрий сніг. Температура вночі - 2-4° тепла, вдень - 6-8°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 21 березня найвища температура вдень була 20,3° тепла 1974 року, найнижча вночі - 20,0° морозу 1942 року.

У неділю, 22 березня, в західних, північних і Вінницькій областях буде невеликий мокрий сніг. У Карпатах вночі очікують на рясний сніг. Температура знизиться вночі до 0-5° морозу, вдень - від 3° тепла до 2° морозу. У центральних і Харківській областях - дощ із мокрим снігом, температура вночі та вдень - 0-5° тепла. На решті території - помірні дощі, температура протягом доби - 4-9° тепла. Вітер північний, на сході південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві погода також зміниться. Очікується невеликий мокрий сніг, вітер північний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, температура знизиться: вночі до - 0-5° морозу, вдень - від 3° тепла до 2° морозу.

20 березня Сонце переходить до знаку Овна. Настає астрономічна весна. Про це Gazeta.ua розповіла астролог Олена Максимова. Суспільство потребує оновлення, але можливостей для цього бракує, - говорить астролог. – Прокидайтеся якомога раніше і займіться улюбленими справами.

Зараз ви читаєте новину «Холод і сніг: синоптики розповіли про зміну погоди в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі