субота, 07 травня 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Хімічна зброя "неонацистів" і заборонені засоби ведення війни - нова порція фейків від РФ

Хімічна зброя "неонацистів" і заборонені засоби ведення війни - нова порція фейків від РФ
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Російська Федерація згенерувала чергову порцію фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів станом на 7 квітня.

Центр протидії дезінформації при РНБО України їх зібрав у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерний шантаж і життя на окупованих територіях – до яких фейків вдаються росіяни

"У міноборони РФ заявили: "За вказівкою кураторів з США та Великої Британії підрозділи ЗСУ та нацбати обладнають укріпрайони на луганських хімічних підприємствах. Водночас неонацисти замінували ємності з хімічними речовинами для їхнього знищення у разі залишення позицій. Застерігаємо: це – фейк.

ЗМІ РФ повідомили, що "СК РФ порушено кримінальну справу щодо військовослужбовців 56-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ за ознаками жорстокого поводження з цивільним населенням, а також застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни. Застерігаємо: це – маніпуляція.

У МО РФ повідомили, що "за наявною інформацією, у ряді населених пунктів Херсонської та Дніпропетровської областей СБУ планує провокації із застосуванням хімічної зброї для подальшого обвинувачення ЗС РФ. Застерігаємо: це – фейк", - йдеться в повідомленні.

Намагаючись деморалізувати українських військових, пропагандисти РФ повідомили, що "воєначальники ЗСУ змушують своїх солдатів йти в бій проти російських танків, озброївши їх лише автоматами і одягнувши у браковані бронежилети". Це - дезінформація!

Зараз ви читаєте новину «Хімічна зброя "неонацистів" і заборонені засоби ведення війни - нова порція фейків від РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі