середа, 28 листопада 2007 12:42

Хіларі Клінтон у боротьбі за президентство підтримала Барбра Стрейзанд

Американська співачка і актриса Барбра Стрейзанд висловила підтримку найбільш вірогідному кандидатові в президенти США від Демократичної партії колишній першій леді Сполучених Штатів Хіларі Клінтон. "Хіларі Клінтон вже довела цілому поколінню жінок, що межі досягненням немає", – відзначила Стрейзанд.

Представник передвиборного штабу Клінтон Кен Саншайн відзначив, що, хоча з 1960-х років Стрейзанд підтримувала практично всіх демократичних кандидатів у президенти, ця підтримка рідко була адресована конкретному претендентові.

У Голлівуді Стрейзанд вважають одним з найактивніших прихильників і спонсорів Демократичної партії. Вона довгий час надавала підтримку чоловікові Хіларі Клінтон, екс-президентові США Біллу Клінтону.

Підтримку сенаторові від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон у боротьбі за президентський пост висловили вже кілька голлівудських знаменитостей, зокрема режисери Стівен Спілберг і Роб Рейнер.

Тим часом, днями відома американська телеведуча Опра Уїнфрі приєдналася до активних прихильників головного конкурента Хіларі Клінтон у боротьбі за вищий державний пост – сенатора від штату Ілінойс Барака Обамі.

Уїнфрі, яка вже допомогла зібрати до виборчого фонду Обамі близько 3 мільйонів доларів, тепер має намір залучати на його бік голоси виборців.

У списку вірогідних кандидатів від демократів Хіларі Клінтон за популярністю поступається Обамі в штаті Айова, проте лідирує в загальнонаціональних опитуваннях.

Голлівуд відвіку грає важливу роль у фінансуванні Демократичної партії. За даними американської неурядової організації "Центр відповідальної політики", спонсори з кіно, теле- і музичної індустрії США перерахували до фонду федеральних кандидатів у 2004 році 33,1 мільйона доларів, велика частина цих коштів призначалася для Демократичної партії.

Цього року індустрія розваг поповнила фонд Обамі на 2,2 мільйона доларів (станом на 29 жовтня), Клінтон отримала від шоу-бізнесу на свою виборчу кампанію 2,1 мільйона доларів, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон у боротьбі за президентство підтримала Барбра Стрейзанд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі