середа, 27 лютого 2008 12:45

Хіларі Клінтон пригадала прізвище наступника Путіна після підказки

Хіларі Клінтон, яка має намір представляти Демократичну партію на майбутніх виборах президента США, насилу вимовила на дебатах 26 лютого прізвище Дмитра Медведєва.

Колишня перша леді в передвиборній полеміці робить наголос на те, що вона значно досвідченіша в питаннях зовнішньої політики, ніж її основний суперник-демократ Барак Обама. Коли Клінтон заявила, що наступник Путіна буде не самостійним лідером, а керованим політиком, у неї запитали, чи знає вона ім"я майбутнього російського президента. Хіларі Клінтон вимовила ім"я Медведєва не з першої спроби і з підказкою залу, а потім додала "Та байдуже!".

На дебатах Клінтон і Обама критикували політику Джорджа Буша відносно Росії. Барак Обама також упевнений, що наступник Путіна не ухвалюватиме рішень самостійно. "Путін досить ясно дав зрозуміти, що влада в Росії належатиме йому, коли він очолить уряд", – заявив чорношкірий сенатор від штату Іллінойс. Слід зазначити, що Обама не згадував прізвище Медведєва, а Путіна розкритикував за придушення політичної опозиції і зосередження влади в одних руках.

Нагадаємо, що дебати були пов"язані з попередніми виборами, які пройдуть у штатах Техас і Огайо 4 березня. За підсумками вже минулих праймеріз і кокусів Обама трохи випереджає Клінтон. На праймеріз Республіканської партії лідирує Джон Маккейн, передає агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон пригадала прізвище наступника Путіна після підказки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі