вівторок, 13 листопада 2007 15:21

ХАМАС почав репресії проти прихильників ФАТХу в Газі

Після масової демонстрації прихильників ФАТХ в Газі поліція ХАМАСу затримала близько 50 активістів цього руху, повідомляє агентство Associated Press.

За словами прес-секретаря Виконавчих сил (поліції) ХАМАСу Іслама Шахвана, затримані є організаторами демонстрації і ймовірно несуть відповідальність за безлади в ході її проведення.

З свого боку, офіційний представник ФАТХу Хазем Абу Шанаб заявив, що після демонстрації хамасовські силовики заарештували більше 400 прихильників руху ФАТХ. Ще десяткам людей наказано з"явитися в поліцейські ділянки для дачі свідчень.

Нагадаємо, що в ході масового мітингу 12 листопада, приуроченого до третіх роковин смерті Ясіра Арафата, між прихильниками ФАТХу та ХАМАСу відбулися збройні зіткнення, в ході яких загинули, щонайменше, п"ятеро людей і ще як мінімум 100 отримали поранення.

Повідомляється, що всі убиті були або членами ФАТХу, або випадковими перехожими. За словами представників ФАТХу, першими почали стріляти хамасівці. ХАМАС у свою чергу стверджує, що вогонь з дахів будинків відкрили озброєні члени ФАТХу.

Президент палестинської автономії, лідер руху ФАТХ Махмуд Аббас назвав подію в Газі 12 листопада "огидним злочином". На думку представників ФАТХу, те, що ХАМАС вдається до репресивних заходів, свідчить про ослаблення його влади в секторі Газа, захопленої в результаті "чорного перевороту" в червні 2007 року.

Зі свого боку, ізраїльські спецслужби заявляють, що до влади в секторі Газу поступово приходять представники найбільш радикальних течій в ХАМАСі, зокрема його воєнізованого крила, що пояснює посилення переслідувань політичних опонентів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС почав репресії проти прихильників ФАТХу в Газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі