вівторок, 02 квітня 2024 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР розкрило, який у РФ є запас "Калібрів"

ГУР розкрило, який у РФ є запас "Калібрів"
Раніше російський флот накопичував крилаті ракети "Калібр". Фото: eastnews.ua

Росія майже не запускала по Україні крилаті ракети морського базування "Калібр" із кінця вересня минулого року.

За цей час уже створений значний запас, заявив представник ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький, передає "РБК-Україна".

"Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М-14 "Калібр" і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. Причому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому РФ стала менше використовувати "Калібри"

Раніше російський флот накопичував крилаті ракети "Калібр" і, ймовірно, ворог може використати їх для ударів по Україні.

"Калібри" накопичувалися весь цей період. Вони абсолютно готові до застосування", - кажуть у ГУР.

У РФ було прийняте рішення використовувати крилаті ракети Х-101 замість "Калібрів", оскільки вони є ефективнішими.

"Найближчим часом, я думаю, ми знову побачимо "Калібри", тому що кількість Х-101 значно скоротилася", - додав Скібіцький.

"Калібр" - це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина - опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «ГУР розкрило, який у РФ є запас "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі