неділя, 13 серпня 2023 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк прокоментувала просування Сил оборони на півдні

Гуменюк прокоментувала просування Сил оборони на півдні
Наталія Гуменюк розповіла про обстановку на фронті. Фото: mediacenter.org.ua

Тільки тоді, коли буде зачищено російських окупантів на Херсонщині – тільки тоді можна буде говорити про просування Сил оборони України на цьому напрямку.

Про це сказала керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, повідомили "ТСН".

"Найголовніша цінність для нас – це люди. Ми працюємо над тим, щоб зачистити територію контрбатарейно, щоб ворог не мав можливостей нищити наші підрозділи", – сказала Гуменюк.

"Тільки тоді, коли буде безпечно, коли буде доцільно, коли буде знищено ту потужність ворога, яка заважатиме просуванню вперед – тільки тоді можна буде говорити про такі просування і здійснювати їх на практиці", – пояснила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський міст знову в диму: повідомляють про вибухи

Наталія Гуменюк сказала про інформаційний ажіотаж.

"Зараз дійсно передчасно, створюючи такий ажіотаж, завдають великого клопоту тим, хто працює навіть у контрбатарейному режимі, і тим, хто проживає на протилежному березі. Ворог, бурхливо реагуючи на такі повідомлення, посилює обстріли, зокрема населених пунктів правого берега", – сказала керівниця пресцентру.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Вчора на фронті відбулось 39 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За 536 днів українські воїни знищили понад 253 850 окупантів, 8335 броньованих машин ворога, 4298 танків, 315 літаків і 313 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк прокоментувала просування Сил оборони на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі