субота, 24 січня 2009 17:32

Грузія відновила постачання газу до Південної Осетії

Грузія відновила постачання газу до Південної Осетії
Грузія відновила транзит газу до Південної Осетії, перерваний минулого року під час серпневої війни. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в уряді Південної Осетії.

За словами джерела, газ надійшов на газорозподільну станцію республіки і в неділю повинен піти в Цхінвалі.

Повідомлення про подачу газу підтвердили директор південноосетинського державного об"єднання "Енергетика" Алан Габараєв і заступник генерального директора компанії "Итера-Грузія" Іраклій Ніколаїшвілі. За словами Ніколаїшвілі, до кінця січня до Південної Осетії буде поставлено 0,5 мільйона кубометрів газу, а надалі цей об"єм по мірі необхідності збільшиться в три-чотири рази, повідомляє "Інтерфакс".

Постачання газу до Південної Осетії були перервані у зв"язку з пошкодженням газопроводу під час бойових дій. 21 січня стало відомо, що грузинська корпорація з транспортування газу завершила його ремонт, а компанія "Итера-Грузія" висловила готовність відновити постачання.

Про завершення ремонту газопроводу на осетинській ділянці в кінці грудня минулого року оголосив "Газпром".

Після серпневої війни в Міністерстві енергетики РФ заявили, що Росія побудує газопровід протяжністю 162 кілометри, по якому газ подаватиметься з боку Росії до Цхінвалі. В якості орієнтовного терміну введення нового газопроводу в лад був названий червень 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Грузія відновила постачання газу до Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі