вівторок, 10 лютого 2009 19:12

Грузія хоче оголосити Абхазію зоною, вільною від озброєнь

Грузія хоче оголосити Абхазію зоною, вільною від озброєнь
Держміністр Грузії з реінтеграції, спецпредставник президента країни із врегулювання конфліктів Темурі Якобашвілі висловився за "оголошення Абхазії зоною, вільною від озброєнь". Про це він сказав сьогодні журналістам в Тбілісі.

Для Тбілісі, за словами Якобашвілі, "важливе забезпечення безпеки в Абхазькому регіоні, оскільки ми маємо намір повернути туди біженців". "На тлі того, що Росія має намір відкрити в Абхазії російські військові бази, дуже важливо, щоб Абхазія була оголошена вільною від озброєння зоною", - заявив Якобашвілі. "Найбільш прийнятною моделлю, зокрема і для абхазів" держміністр вважає "введення до Абхазії міжнародних поліцейських сил для забезпечення безпеки населення".

Минулого року представники влади Грузії кілька разів пропонували ввести в Абхазький регіон міжнародні поліцейські сили за умови виводу звідти російських військ. У відповідь на це абхазькі керівники заявляли, що вони проти виведення російських військ з Абхазії та введення туди міжнародних поліцейських сил.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Грузія хоче оголосити Абхазію зоною, вільною від озброєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі