субота, 13 березня 2010 20:07

Грузинський канал повідомив про загибель Саакашвілі

Грузинський канал повідомив про загибель Саакашвілі

Телекомпанія "Імеді" в суботу увечері передала в ефір фальшивий "спеціальний репортаж про можливий розвиток подій в Грузії у разі російської інтервенції".

У ньому без всяких попереджень і вступів було повідомлено що "сьогодні вранці в Цхінвалі був здійснений теракт проти глави Південної Осетії Едуарда Кокойти, після чого російські війська вторглися до Грузії".

Далі йшлося: "Уряд і президент Михайло Саакашвілі були евакуйовані".

Через декілька хвилин телекомпанія повідомила про загибель Саакашвілі та створення Народного уряду на чолі з Ніно Бурджанадзе.

Програма продовжувалася півгодини, і після повідомлень "про жахливі бомбардування аеропортів і морських портів Грузії" телекомпанія, нарешті, повідомила, що це був "спеціальний репортаж про можливий розвиток подій".

Ця "новина" викликала чималий переполох в Грузії. Про це розповів кореспондент "Эхо Москвы" в Тбілісі. Містом поповзли чутки, що в окремих місцях вже почали роздавати зброю. Як повідомляє кореспондент, телефони працюють з величезними складнощами, оскільки люди передзвонюються між собою і з тривогою питають, чи правда, що почалася війна і куди потрібно відвести дітей. Навіть після закінчення репортажу далеко не всі зрозуміли, що це була імітація.

Як заявив радіостанції представник служби "швидкої допомоги", число дзвінків в службу величезна, більшість тих, хто дзвонить, скаржаться на напади стенокардії, серцеві напади і нервові судоми.

"З інфарктами злягла половина міста, хіба можна проводити такі експерименти", - обурився представник медслужби.

За останніми даними, біля будівлі телекомпанії "Імеді" збираються люди, які незадоволені показаним репортажем.

Президент Південної Осетії Едуард Кокойти був вимушений терміново заявити, що на кордоні все спокійно, а інформація "Імеді" - це провокація.

"Ситуація абсолютно спокійна", - заявив Кокойти "Інтерфаксу" увечері в суботу.

"Я сам знаходжуся на полюванні, і стріляю по вовках і шакалах", - підкреслив він.

"Хочу ще раз заявити, що ситуація на кордоні між Південною Осетією і Грузією спокійна", - підкреслив Кокойти.

Інтерфакс-Україна, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Грузинський канал повідомив про загибель Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі