середа, 03 червня 2015 14:34

ГРУшника Єрофеєва перевели в СІЗО

ГРУшника Єрофеєва перевели в СІЗО

Заарештованого російського спецназівця Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ Євгена Єрофеєва, який знаходився на лікуванні у військовому госпіталі Міноборони, перевели в слідчий ізолятор.

Про це повідомила його адвокат Оксана Соколовська. "Півгодини тому мені сказали, що його перевезли в СІЗО", - сказала вона.

Адвокат розповіла, що раніше ніхто її не повідомив про те, що Єрофеєва мають намір перевозити в середу в СІЗО.

Соколовська також повідомила, що їй поки не відомо, коли апеляційний суд розглядатиме її апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу для її підзахисного у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, що російський офіцер ГРУ Олександр Александров і капітан ГРУ Євген Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м.Щастя (Луганська обл.) під час спроби захопити стратегічний міст. В результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний госпіталь Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції; стан здоров'я Єрофеєва оцінювався як задовільний, Александрова - як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості.

Затриманих ГРУшників звинуватили у терористичній діяльності на території України і взяли під варту до 19 липня включно.

Кремль у свою чергу заявив, що затримані Єрофеєв та Александров не є військовослужбовцями РФ, а просто "громадяни Росії".

Зараз ви читаєте новину «ГРУшника Єрофеєва перевели в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі