пʼятниця, 07 листопада 2008 18:43

Група Фірташа купила банк "Надра"

Група Фірташа купила банк "Надра"
Group DF підписала угоду про придбання контрольного пакету акцій банку "Надра".

Про це сказано в повідомленні прес-служби Group DF, переданому агентству УНІАН.

"Group DF рада підтвердити (інформація про можливу покупку банку "Надра" Group DF з"являлася раніше у ЗМІ), що вона вступила в угоду про придбання контрольного пакету акцій банку "Надра" - одного з провідних універсальних комерційних банків України", - наголошується в повідомленні.

Деталі операції не розголошуються "через конфіденційність угоди". Очікується, що операцію буде завершено протягом кількох тижнів.

"Надра" - стабільний, добре керований банк, який виконує важливу роль в українському банківському секторі. У цього банку міцна база активів і чудова управлінська команда. Наш пріоритет – зміцнити його стабільність і забезпечити капітальні вкладення, необхідні для того, щоб допомогти банку впоратися з нинішніми економічними та фінансовими труднощами. Я радий, що в банку залишиться український власник і що банк продовжить обслуговувати і підтримувати своїх численних клієнтів", - зазначив голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.

Довідка УНІАН. Банк "Надра" почав свою діяльність 26 жовтня 1993 року.

Активи банку на 1 жовтня ц.р. становили 26,186 млрд. грн., зобов"язання - 24,052 млрд. грн., власний капітал – 2,134 млрд. грн.

Статутний капітал банку на 1 жовтня становив 321,763 млрд. грн.

Чистий прибуток банку "Надра" на 1 жовтня 2008 р. становив 321,763 млн. грн.

За даними банку, на 1 жовтня 2008 року його основними акціонерами були: "Novartik Trading Limited" (Кіпр), пряма участь - 60,9967%, і "Manmade Enterprises Limited" (Кіпр), пряма участь - 30,7406%.

За інформацією міжнародної рейтинґової аґенції Fitch Ratings, станом на 31 березня 2007 р. Вадим Пятов, Сергій Лагур, Тімотеуш Флейшар та Ігор Гіленко були бенефіціарними власниками банку в сукупності 86,6% акцій (зокрема 31,4% акцій, що належать президентові банку Ігореві Гіленку). Іноземні портфельні інвестори в сукупності володіють пакетом акцій банку в розмірі 7,8%, включаючи 6,7% у власності "East Capital".

Group DF належить українському підприємцеві Дмитрові Фірташу. Активи групи зосереджені в таких сферах, як енергетика, хімічна промисловість, нерухомість і енергетична інфраструктура.

Group DF контролює такі ключові компанії:

- "Centragas", яка, своєю чергою, володіє 50% акцій газорозподільної та газоторгової компанії "РосУкрЕнерго";

- Emfesz – угорська газоторгова компанія і постачальник енергетичних послуг;

- холдингова компанія OSTCHEM Holding AG, в яку входять кілька хімічних підприємств у Східній Європі. Активи OSTCHEM Holding AG включають підприємства з виробництва мінеральних добрив, органічних кислот, діоксиду титану та кальцинованої соди.

2006 року загальний дохід компаній, які належать до Group DF, становив приблизно 4,6 млрд. дол.

Зараз ви читаєте новину «Група Фірташа купила банк "Надра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі