четвер, 17 травня 2018 08:21

Грози та потужна магнітна буря: синоптики розповіли про погоду на кілька днів

Грози та потужна магнітна буря: синоптики розповіли про погоду на кілька днів
За прогнозами синоптиків, найближчими днями в Україні разом з потеплінням прийдуть грози. Фото - ТСН

За прогнозами синоптиків, найближчими днями в Україні разом з потеплінням прийдуть грози. Небо затягне хмарами на всі вихідні. Починаючи з наступного тижня прийде суха і сонячна погода, але незабаром на Землю нахлине потужна магнітна буря.

У четвер, 17 травня, дощі прогнозують у західних, центральних і південних регіонах України. На півночі і сході країни без опадів. На заході країни місцями буде до +23°С. На решті території тепло - +25... +28°С, повідомляє Укргідрометцентр.

У п'ятницю, 18 травня, грозові хмари затягнуть небо над усією Україною, за винятком частини Одеської області і Криму. Температура повітря на більшості територій країни збережеться на рівні +23... +25°С. На заході України трохи прохолодніше - до +19°С.

У суботу, 19 травня, грозові дощі залишаться над більшою частиною країни. У південні регіони загляне суха і сонячна погода, але ненадовго. Повітря погріється до +25°С, місцями до +27°С. На заході України до +17... +20°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака став героєм прогнозу погоди

У неділю, 20 травня, грози прогнозують на всій території України без винятку. Температура повітря в західних регіонах підвищиться до +20... +22°С, в центрі, на півночі і сході країни +21... +26°С.

У понеділок, 21 травня, грозовий фронт практично покине територію України, зачепивши лише деякі регіони Сумської та Харківської областей. На решті території прогнозують суху і сонячну погоду. На заході країни повітря прогріється до +22°С, в центрі, на півночі і сході буде +22... +24°С, на півдні країни до +27°С.

Температурні показники на території України влітку будуть коливатися. Опадів варто очікувати у червні і липні. Перший літній місяць почнеться без спеки, дощі обіцяють йти майже щотижня, але в межах норми, а на початку третьої декади (21-22 числа) можливі бурі. Не менш дощовим, але теплішим буде липень. Серпень буде спекотним, із малою кількістю опадів.

Зараз ви читаєте новину «Грози та потужна магнітна буря: синоптики розповіли про погоду на кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі