неділя, 20 травня 2007 10:21

Громадяни Румунії не погодилися з відставкою президента Бесеску

У Румунії до 20:00 за місцевим часом в суботу завершився референдум по імпічменту президентові країни. Центральне виборче бюро країни поки не оповістило дані про явку на момент закриття ділянок.

Проте, як повідомили журналістам організатори двох exit polls, що проводили опитування на виході з 300 виборчих дільниць по всій країні, за відставку президента Траяна Бесеску висловилися 21,9% тих, що взяли участь в голосуванні, і, навпаки, не підтримали імпічмент 78,1%.

У бюлетені для голосування було внесено питання: "Чи згодні ви з відставкою президента Румунії пана Траяна Бесеску з посади?"

Згідно румунського закону про референдум, для відставки президента потрібно, щоб за це висловилося більше половини від тих, що взяли участь в голосуванні. Щоб референдум був визнаний таким, що відбувся, необхідна участь в ньому більше половини від загальної кількості виборців.

Президент Бесеску відразу після закриття виборчих дільниць і оголошення результатів exit polls виступив в прямому ефірі телебачення і заявив, що "Румунія проголосувала на цьому референдумі за зміни і за той курс, який Бесеску обіцяв проводити", повідомляє РІА "Новости".



Зараз ви читаєте новину «Громадяни Румунії не погодилися з відставкою президента Бесеску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі