пʼятниця, 05 березня 2010 12:49

Грип повертається – 5 тисяч хворих прикарпатців за тиждень

Грип повертається – 5 тисяч хворих прикарпатців за тиждень

На Прикарпатті знову лютує сезонний грип. До медичних установ щотижня звертається по 4-5 тисяч людей. Кілька днів тому івано-франківські медики зафіксували смертельний випадок, підозрюють АH1N1.

"Грип для нас вже не такий страшний як був, ми з ним просто звикли жити, - сказала заступник головного санепідеміолога Івано-Франківській області Марія Бойко. – Летальний випадок в нас справді був зафіксований, але поки всі аналізи знаходяться на дослідженні в Києві. З наступного тижня нам повідомлять чи була це смерть від "свинячого грипу".

Восени із 39 смертельних випадків дослідження підтвердили наявність H1N1 у 22. Цього сезону епідемії не очікують. Ситуація поки стабільна і контрольована.

"Ми прогнозуємо, що більше 20 % прикарпатців перехворіє на грип та ГРВІ цього сезону, - додала Бойко. - Це набагато нижчий показник, ніж торік чи позавторік. Проте ми постійно напоготові, бо ситуація може ускладнитись в будь-яку мить".

В обласному управлінні охорони здоров"я повідомили, що готові боротися з новою хвилею епідемії.

"В лікарнях є достатньо препарату "Таміфлю", - розповіла заступник начальника головного управління охорони здоров"я Івано-Франківської ОДА Зоя Ціхонь.- Ми готові до нової хвилі епідемії. Але хочемо, щоб до неї були готові і самі мешканці. Просимо всіх не займатися самолікуванням, не довіряти неперевіреним препаратам, котрі постійно рекламують по телебаченню. Не зволікати вдома, а при перших ознаках хвороби звертатися в медичні заклади".

Зараз ви читаєте новину «Грип повертається – 5 тисяч хворих прикарпатців за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі