четвер, 04 серпня 2011 22:03

Греція відгородиться від Туреччини 120-кілометровим протитанковим ровом

Греція відгородиться від Туреччини 120-кілометровим протитанковим ровом

Міністерство оборони Греції збирається звести вздовж сухопутного кордону з Туреччиною 120-кілометровий протитанковий рів глибиною сім і шириною у тридцять метрів, пише грецька газета "Віма" ("Трибуна").

Споруда, яка може стати однією з найбільш грандіозних за всю історію країни, має послужити відразу двом цілям: ускладнити просування турецьких військ у разі виникнення війни і припинити потік нелегальних іммігрантів, що перетинають грецький кордон на шляху з Туреччини в країни Євросоюзу.

Крім того, проект, у розробці та реалізації якого беруть участь цивільні фахівці, покликаний послужити і цивільним цілям - рів може стати частиною іригаційної системи прикордонних областей.

Спорудження захисного рову вже почалося: греки прокопали близько 14,5 кілометрів на північній ділянці кордону. Копають землю виключно солдати, офіцери та цивільний персонал грецької армії. Фінансуються роботи також з оборонного бюджету.

Як повідомлялося раніше, турки також задумали грандіозний проект. Прем'єр-міністр Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про початок проектування "Стамбульського каналу" - дублера перевантаженої протоки Босфор, який з'єднає Чорне та Мармурове моря.

Туреччина та Греція входять в НАТО, але відносини двох країн традиційно вельми напружені.

Зараз ви читаєте новину «Греція відгородиться від Туреччини 120-кілометровим протитанковим ровом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі