четвер, 05 листопада 2015 15:13

Говорити про стабільне перемир'я на Донбасі ще рано - Полторак

Говорити про стабільне перемир'я на Донбасі ще рано - Полторак
Міністр оборони Степан Полторак. Фото: Міноборони

Дії Російської Федерації у Сирії ніяким чином не відволічуть уряд США від конфлікту на Донбасі. Про це заявила помічниця Міністра оборони США Елліса Слоткін під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком.

"Ми прибули для проведення консультацій, аби перейти на інший рівень співробітництва між міністерствами оборони України та США. Ми повинні розглянути стратегічний рівень співробітництва, орієнтований на довгострокову перспективу", — наголосила Слоткін, яку цитує прес-служба Міністерства оборони.

Також вона запевнила, що уряд США й надалі будуть усіляко допомагати українській армії у прагненні до позитивних змін та у процесах реформування війська.

Полторак поінформував про ситуацію на Донбасі та наголосив, що говорити про стабільне затишшя чи "заморожений конфлікт" зарано.

"Ворог знову порушує мінські домовленості і основа цих порушень — агресія терористичних групувань: це і обстріли позицій українських силовиків. І висунення вимог щодо проведення місцевих виборів на Донбасі, які порушують не лише домовленості, а й Конституцію України", — зазначив міністр.

Також очільник оборонного відомства наголосив, що разом із захистом територіальної цілісності, у Збройних Силах України здійснюються й фундаментальні реформи. Зокрема розробляється нормативна база, що відповідає умовам сьогодення та здійснюються реформи у напрямку забезпечення та управління військами.
"Наразі ми чітко визначили курс України щодо європейського майбутнього та орієнтації на західні стандарти, стосовно організації та забезпечення війська", — сказав Полторак.

Він також наголосив на величезній ролі іноземних радників, які приймають участь у всіх напрямках реформ і завдяки консультаціям яких зокрема створено та впроваджено Антикорупційну програму Міністерства оборони України.

Під час зустрічі були обговорені основні напрямки реформування українських Збройних Сил та програма допомоги, яку може надати при цьому уряд США.
Раніше Полторак заявив про план переходу армії на стандарти НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Говорити про стабільне перемир'я на Донбасі ще рано - Полторак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі