субота, 02 грудня 2006 18:23

Гоночний автомобіль Гітлера може стати найдорожчим у світі (ФОТО)

Гоночний автомобіль, зроблений на замовлення Адольфа Гітлера, може стати найдорожчою машиною з коли-небудь проданих на аукціоні. Автомобіль Auto Union D-Type 1939 року був сконструйований Фердинандом Порше на особисте прохання Гітлера. Таких машин у світі залишилося всього дві.

Німецькому диктаторові машина потрібна була для пропаганди технологічної переваги Третього рейху. Одна з найшвидших для свого часу, вона оснащена двигуном потужністю 485 кінських сил і розганяється до максимальної швидкості 300 км/год.

У лютому автомобіль буде проданий на аукціоні Christie"s в Парижі, повідомляє Ananova.

Майже всі D-Type були знищені під час Другої світової війни, але даний екземпляр був вивезений в СРСР для вивчення прихованих в ньому технологій. Автомобіль був розібраний і його складові частини виявилися лише в 90-х роках. Автомобіль знову зібрали, і тепер очікується, що ціна на нього буде рекордною.

Діючий рекорд аукціонної ціни на авто був встановлений в 1987 році в ході продажу в Лондоні автомобіля Bugatti Type 41 Royale Sports Coupe 1931 року випуску. "Монстр" з двигуном 12,7 літра дістався анонімному покупцеві, який виклав за нього 5,5 млн. фунтів (близько 10 млн. Доларів), повідомляє факТnews.

Зараз ви читаєте новину «Гоночний автомобіль Гітлера може стати найдорожчим у світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі