четвер, 20 травня 2010 12:10

Головний фігурант "артеківського скандалу" вийшов на свободу

Головний фігурант "артеківського скандалу" вийшов на свободу

Минулої суботи з Лук'янівського слідчого ізолятора столиці вийшов головний фігурант "артеківського скандалу" Дмитро Полюхович. У камері чоловік просидів 9 місяців.

Прес-секретар Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко повідомив, що з ним провели всі необхідні експертизи, він дав свідчення.

"Слідчий вирішив, що утримувати його під вартою не має потреби і змінив запобіжний захід на підписку про невиїзд. Обвинувачення з нього не знято, слідство продовжується. Однак потерпілих не надає слідству їхня матір. Цим гальмує слідство", - розповів Бойченко.

Олену Полюхович здивувала звістка про вихід з ізолятора її екс-чоловіка.

"Я давно зрозуміла, що безглуздо розраховувати на чесне та об"єктивне розслідування, і втомилася боятися. Але відмовлялася вірити в те, що підозрюваного в тяжкому злочині, який цілих 9 місяців знаходився під вартою можуть відпустити. Найобразливіше, що ні мені, ні нашій охороні про підписку нічого не повідомили", - обурилась вона.

Дмитро Полюхович має з'являтися до слідчого за викликом.

Нагадаємо, торік киянка Олена Полюхович заявила, що двох її дітей ґвалтували. До цього, мовляв, причетний їхній батько Дмитро Полюхович, гендиректор "Артека" Борис Новожилов, головний лікар закладу Генріх Ратт, колишній методист Дмитро Лепешев, керівник геологічного гуртка Володимир Дунаєв, священик Вадим Паєвський і нардепи Сергій Терьохін, Руслан Богдан, Віктор Уколов.

Слідчо-оперативна група допитала понад 330 свідків, призначили близько 43 судових експертиз. Народних депутатів, генерального директора "Артека" і священика визнали непричетними.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Головний фігурант "артеківського скандалу" вийшов на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі