субота, 30 грудня 2017 01:10

Голова Пентагону розповів про військову роль США в Україні

Голова Пентагону розповів про військову роль США в Україні
Міністр оборони США Джеймс Меттіс: військова роль США в Україні не еволюціонуватиме.

Військова роль Сполучених Штатів Америки в Україні не змінюватиметься.

Про це сказав міністр оборони США Джеймс Меттіс, повідомляє "Голос Америки".

"Зараз я не думаю, що військова роль США в Україні еволюціонуватиме. Там перебувають наші військові тренери, які допомагають підготувати армію України до стандартів НАТО, і причина цього у тому, що ми хочемо переконатись, що Збройні сили України служать інтересам народу України", - сказав Меттіс.

Міністр оборони США також прокоментував вплив на ситуацію в Україні летальної зброї, яку Вашингтон у грудні офіційно погодився продати офіційному Києву. "Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя", - заявив Меттіс.

Український уряд неодноразово просив США надати переносні протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) Javelin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові показали, як тренуються за стандартами НАТО

22 грудня телеканал ABC News повідомив, що президент США Дональд Трамп оголосить про схвалення ним плану продажу Україні протитанкових ракет. Загальна вартість оборонного пакету становитиме 47 млн. доларів. Він включатиме 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок.

У Держдепартаменті заявили, що США нададуть Україні "посилений оборонний потенціал". Рішення є частиною зусиль США, спрямованих на допомогу Україні в захисті її територіальної цілісності, і на те, щоб "стримати подальшу агресію".

Після появи інформації про рішення Білого дому надати Україні озброєння для захисту від російського вторгнення в МЗС РФ заявили, що США перейшли межу і "розпалюють війну".

Зараз ви читаєте новину «Голова Пентагону розповів про військову роль США в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі