субота, 09 листопада 2019 21:04

Голова Нацспілки журналістів відреагував на указ Зеленського щодо ЗМІ

Голова Нацспілки журналістів відреагував на указ Зеленського щодо ЗМІ
Глава НСЖУ: "Неефективність боротьби з "фейком" - це питання до чиновників і спецслужб". Фото: Українські новини

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко розкритикував намір влади запровадити кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформації.

"Захист прав журналістів (реальна боротьба з беззаконностью) і захист робочих місць (економічні стимули для розвитку українських ЗМІ). Ось очевидні пріоритети інформаційної політики нового уряду, а не кримінальну відповідальність для медійників", - написав Томіленко у Facebook.

Також голова Національної спілки журналістів зазначив, що чинне законодавство дає численним правоохоронним органам, спецслужбам і регуляторам достатньо повноважень для боротьби з недостовірною інформацією і масштабними маніпуляціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський наказав уряду розробити стандарти новин для ЗМІ

"Але очевидна неефективність такої боротьби – це питання до компетентності чиновників і співробітників спецслужб, але це не питання кримінальної відповідальності журналістів і медіа", - додав Томиненко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський виступив за посилення відповідальності журналістів за оприлюднення недостовірної, маніпулятивної інформації.

Також голова ВРУ з питань інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що в Україні злочин проти журналістів мають розглядатися окремо; разом з тим потрібно ввести відповідальність для представників ЗМІ за оприлюднення недостовірної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Голова Нацспілки журналістів відреагував на указ Зеленського щодо ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі