субота, 16 травня 2020 11:25

Голосування за "антиколомойський" закон показало, що монобільшості більше немає - політолог

Голосування за "антиколомойський" закон показало, що монобільшості більше немає - політолог
Олег Саакян: тепер Зеленський та його команда не мають можливості прийняття законопроектів виключно власними силами. Фото: reuters

Закон був останньою перепоною до продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. В умовах кризи та епідемії вона нам потрібна. Україна нарешті виконала останній пункт зобов'язань, що брала на себе.

Про це в коментарі для Gazeta.ua каже політолог Олег Саакян, 25 років.

"Програма з МВФ була змінена на більш короткострокову і динамічну. Тепер немає жодних інших об'єктивних перепон для отримання траншу. Проте сама історія навколо Приватбанку не закінчується.
Як мінімум будемо споглядати ще два сезони з великою кількістю серій. Перший – оскарження "антиколомойського" закону у суді, у тому числі і Конституційному. Будуть намагатись визнати нелегітимними усе – від процедурних процесів прийняття самого закону до його сутності. Другий сезон – фінансова компенсація, яку точно забажає отримати Коломойський. Закон залишає таку можливість. Олігарх має вплив на українські суди, буде там намагатись відстоювати свою позицію", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки грошей Україна отримає за "антиколомойський закон"

За його словами, голосування за законопроект про наповернення націоналізованих банків стало точкою, яка показала, що монобільшості більше не існує.

"Вона остаточно розколота. Президент більше не може повністю розраховувати на свою фракцію у складних та чутливих політичних питаннях. "Слуга народу" залишиться найбільш вагомим фактором у парламенті. Але тепер Зеленський та його команда не мають можливості прийняття законопроектів виключно власними силами. Так починається новий етап у діяльності парламенту сьогоднішньої каденції. Депутати, які орієнтовані на Коломойського відгуртовуються в окрему групу. Це не означає, що вони завжди голосуватимуть "проти" лінії партії. Але точно будуть орієнтуватись не на Зеленського", - додає Олег Саакян.

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про неповернення банків колишнім власникам. "За" проголосували 270 депутатів. Він - остання умова для продовження співпраці з МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Голосування за "антиколомойський" закон показало, що монобільшості більше немає - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі