четвер, 08 грудня 2011 11:13

Голлівудський парк Гаррі Поттера обійдеться в кілька сотень мільйонів долларів

Голлівудський парк Гаррі Поттера обійдеться в кілька сотень мільйонів долларів

Universal Studios спільно з Warner Bros. побудують у власному тематичному парку в Каліфорнії сектор, присвячений Гаррі Поттеру. Він буде аналогом вже існуючого "Чаклунського світу Гаррі Поттера" в парку Universal в Орландо, штат Флорида. Про це представники компанії заявили на прес-конференції, що пройшла в Голлівуді у вівторок, 6 грудня.

Подробиці проекту поки неясні. Так, будівництво займе приблизно 3-4 роки і обійдеться в кілька сотень мільйонів доларів. Також відомо, що парк буде включати в себе точну копію школи Хогвартс, що фігурувала у фільмі про юного чарівника, кілька атракціонів, ресторанів і магазинів.

Під час конференції офіційні представники компаній заявили, що будівництво парку дозволить створити понад 1000 робочих місць. Також вони зазначили, що атракціони будуть приносити солідний прибуток - кожен додатковий мільйон відвідувачів буде витрачати по 417 мільйонів доларів в окрузі, де розташований парк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джоан Роулінг хотіла "вбити" Рона Візлі на зло читачам

У серпні 2011 року стало відомо, що останній фільм з серії "Гаррі Поттер та Дари смерті: Частина 2" став третім за зборами в історії кінематографа, поступившись тільки "Титаніку" і "Аватару" Джеймса Кемерона - на момент написання замітки фільм заробив 1,328 мільярда доларів. Сумарні збори всіх восьми фільмів перевищили 7,7 мільярда доларів. Скільки принесли продажі книг, прав показу фільмів на телебаченні, продажу товарів з відповідною символікою, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудський парк Гаррі Поттера обійдеться в кілька сотень мільйонів долларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі