вівторок, 18 грудня 2007 13:47

Главою "Газпрому" стане Володимир Путін

Зовсім скоро акції "Газпрому" злетять. Цьому посприяє отримання посади глави газового монополіста нинішнім президентом РФ Володимиром Путіном, шепочуться між собою одні економічні експерти. Інші пророкують Путіну місце в Банку розвитку. В той же час всі одноголосно дотримуються думки щодо того, що президент РФ дуже любить дивувати свій народ.

У минулий понеділок, 10 грудня, Володимир Путін назвав свого наступника. Ним став Дмитро Медведєв, перший віце-прем"єр, голова ради директорів "Газпрому". Вже наступного дня Медведєв, виражаючи готовність балотуватися в президенти, запропонував Путіну очолити уряд Росії після обрання нового президента. І вже на минулому вчора з"їзді "Єдиної Росії" Володимир Путін виразив готовність зайняти крісло прем"єр-міністра у разі перемоги на виборах Дмитра Медведєва.

Проте на цьому діяльність Путіна не обмежиться, вважають експерти і пророкують йому продовження на посту глави "Газпрому". "Розмови про це вже давно між нами ходять", - говорить Bigness. ru джерело в одній з інвесткомпаній.

Логіка фахівців проста: Медведєв, який зараз входить в раду директорів російської газової компанії, ставши президентом, не зможе займатися комерційною діяльністю. Згідно із законом, поєднання діяльності на такій високій посаді з роботою менеджера приватної компанії (нехай навіть з державною участю) заборонене. Основним завданням бізнесу є заробляння грошей для акціонерів . Президент не має права цього робити.

Проте пост Медведєва в "Газпромі" не може бути порожнім. "Після того, як Путін стане прем"єр-міністром, він цілком може керувати і "Газпромом", повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Главою "Газпрому" стане Володимир Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі