субота, 19 жовтня 2019 17:04

Гладковському обрали запобіжний захід

Гладковському обрали запобіжний захід
Колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського арештували на два місяці. ФОТО: pravda.com.ua

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екс-заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському у вигляді арешту на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 10,6 млн грн.

Водночас прокурори САП просили взяти Гладковського під варту на 2 місяці з правом застави у розмірі 100 млн грн. Про це повідомляє Hromadske.

При цьому адвокати наголошували на незаконності затримання їхнього підзахисного та необґрунтованості ризиків. Захисники зазначили, що Гладковський протягом трьох років 265 разів виїжджав за кордон і повертався. На їх думку, це свідчить про відсутність його намірів ухилення від слідства. Захист просив відпустити Гладковського під особисте зобов'язання або на поруки. На засіданні були присутні депутати Максим Саврасов та Ростислав Павленко, кандидат у депутати Андрій Серебрянський та колишній нардеп Олег Зімін, які були готові взяти підозрюваного на поруки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрання запобіжного заходу Гладковському: "Нацкорпус" пікетує суд

Гладковський у свою чергу заявив, що продовжує голодування в знак протесту проти звинувачень. Він переконує, що не збирався тікати з країни і мав зворотні квитки.

Колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони та нинішній президент корпорації "Богдан" Олег Гладковський 17 жовтня намагався виїхати з України. Його не випустили й згодом затримали.

Слідчі встановили, що Гладковський скористався службовим становищем за допомогою власної компанії ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Він додав вантажівки своєї компанії та дочірнього підприємства до державного оборонного замовлення та придбав їх коштами державного бюджету за завищеними цінами. Це принесло збитки у розмірі 10,62 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Гладковському обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі