четвер, 16 квітня 2009 12:24

Гітлер малював квіточки і песиків (ФОТО)
7

Британський аукціонний дім Mullock"s виставляє на торги 13 картин, що належать пензлю Адольфа Гітлера.

Аукціон відбудеться 23 квітня, на ньому будуть представлені роботи Адольфа Гітлера, що відносяться, за оцінками експертизи, до початку 20-х років, коли Гітлер ще намагався заробляти на життя живописом. Ім"я власника цих творів, що мають, абсолютно очевидно, більшою мірою історичну, аніж художню цінність, не називається. Відомо лише те, що колекціонер придбав ці малюнки у британського солдата, який повертався з німецького міста Ессен.

На малюнках переважно зображені квіти, песики, будиночки. Особливий інтерес представляє портрет задумливого чоловіка, який сидить на мосту. Він в коричневому одязі, у нього немає типових вусиків, але зачіска - характерна для майбутнього диктатора. Деякі фахівці вважають, що це автопортрет, інші сумніваються в його достовірності. Річард Вествуд, якому належить провести торги, говорить: "Гітлер любив малювати квіти, особливо троянди, і романтичні пейзажі з будиночками. Це не шедеври, але кожна з робіт може коштувати до 400 тисяч євро".

Два роки тому в Корнуоллі на торгах було виставлена 21 акварель єфрейтора Гітлера, що відносяться до 1916-1918 років, які він зробив в траншеях на Західному фронті. Але і на цих роботах романтичні пейзажі. Малюнки 60 років пролежали у валізі на горищі одного будинку в Бельгії, в якому свого часу зупинявся Гітлер.

В Італії в 1992 році в Трієсті також оголошувалися торги, на яких виставлялися малюнки Гітлера. Але лоти були зняті з аукціону, оскільки ранком того дня італійська держава оголосила ці роботи "нашим архівним надбанням" і заборонила вивозити з країни.

За матеріалами InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Гітлер малював квіточки і песиків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі