середа, 14 жовтня 2020 04:00

Геращенко пояснив, що врятує від в'язниці підозрюваних у вбивстві Шеремета

Геращенко пояснив, що врятує від в'язниці підозрюваних у вбивстві Шеремета
Троє підозрюваних у справі Шеремета. Фото: detector.media

Підозрюваних у справі про вбивство українського журналіста Павла Шеремета від відповідальності "може врятувати" тільки визнання судом того, що певні докази слідства не можна було використовувати.

"У них є єдина можливість, якщо суд під тиском, який вони розвивають, визнає якісь докази тими, які не можна використовувати. Оце їхня надія", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Громадське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: хочуть допитати Зеленського і Авакова

Однак, на думку Геращенка, у слідства нібито були всі права пред'являти їм підозру. За його словами, справу "не вішали на першого зустрічного".

Він також наголосив, що в цій справі немає ніякого "політичного тиску". Тому що представники МВС завжди називають Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь саме "підозрюваними у можливому вбивстві Шеремета", а не "вбивцями".

Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

11 серпня Апеляційний суд Києва змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко пояснив, що врятує від в'язниці підозрюваних у вбивстві Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі