субота, 08 квітня 2023 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал Наєв зробив заяву про обстановку на кордоні з Білоруссю

Генерал Наєв зробив заяву про обстановку на кордоні з Білоруссю
Створюються протитанкові мінні поля на танкодоступних ділянках місцевості та ймовірних шляхах висування противника вглиб нашої території. Фото: t.me/militarymediacenter

Обстановка в північній операційній зоні стабільна та контрольована.

Українські воїни використовують її для подальшого зміцнення оборонних рубежів та позицій, заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Триває нарощування системи інженерних загороджень у областях, які межують із Білоруссю та Росією. Створюються протитанкові мінні поля на танкодоступних ділянках місцевості та ймовірних шляхах висування противника вглиб нашої території. Це дороги, лісові смуги, мости, лінії електропередач тощо", – сказав генерал.

Лише цього тижня інженерними підрозділами облаштовані декілька десятків мінних полів із використанням понад 6 тис. протитанкових мін. Прорито більше 7 тис. м протитанкових ровів та траншей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до нації в річницю звільнення Чернігівщини

"Усі позиції обшиваються деревиною для більш ефективного виконання завдань нашими воїнами. Українські військовослужбовці працюють цілодобово, не зважаючи на погодні умови", – додав Наєв.

Розпочалася 409-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За минулу добу відбито понад 60 атак противника на зазначених напрямках.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, де тривають жорстокі бої. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі східніше Богданівки та Іванівського. Підрозділи ЗСУ відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці фронту.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Наєв зробив заяву про обстановку на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі