субота, 08 квітня 2023 06:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут стають запеклішими: останні новини з фронту від Генштабу

Бої за Бахмут стають запеклішими: останні новини з фронту від Генштабу
Підрозділи ЗСУ відбили близько 20 атак противника на Бахмутському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 409-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За минулу добу, завдяки мужності кожного воїна, відбито понад 60 атак противника на зазначених напрямках, повідомив уранці 8 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, де тривають жорстокі бої. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі східніше Богданівки та Іванівського. Підрозділи ЗСУ відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці фронту", – йдеться у повідомленні.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Мар'їнки та Побєди Донецької області, але успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар'їнку, де було відбито понад 15 ворожих атак.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни панікують через контрнаступ ЗСУ – ISW

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії південніше Кремінної, а також в районах Серебрянського лісництва та Верхньокам'янського. На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

"Авіація Сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того, наші захисники поблизу Мар'їнки знищили російський штурмовик Су-25. Також ворог втратив сім дронів, із них: три – типу"Орлан", три – "Ланцет" та один – "Мерлін". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили та знищили склад боєприпасів ворога", – звітує Генштаб.

Останніми днями у Мелітополі на Запоріжжі не вщухають потужні вибухи.

Це пов'язано із майбутнім контрнаступом Збройних сил України, заявила в ефірі інформаційного телемарафону керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. За її словами, наразі відбувається потужна підготовка до контрнаступу, який одні передбачають, а інші вже майже відчули на смак.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут стають запеклішими: останні новини з фронту від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі