вівторок, 30 травня 2017 00:33

"Газову справу" Онищенка передають до суду

"Газову справу" Онищенка передають до суду
Нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу. Фото: УНІАН

Прокурори САП та детективи НАБУ завершили вручення обвинувальних актів 8 підозрюваним та їх захисникам у так званій "газовій справі" Олександра Онищенка. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зранку 30 травня обвинувальний акт, складений детективами, буде скеровано до суду для розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко рік записував розмови з Порошенком

Обвинуваченим, інкриміновано наступні злочини: участь у злочинній організації, створеній Олександром Онищенком, заволодіння майном ПАТ "Укргазвидобування", легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, зловживання повноваженнями, службове підроблення, відчуження заставленого майна.

Одному із учасників злочинної організації, Валерію Постному, відведено роль організатора в складі злочинної організації.

На черзі ще 9 підозрюваних, які знаходяться в розшуку. Зокрема, Олександр Онищенко. Щодо них в найближчий час САП клопотатиме про спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, що нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з держкомпанією Укргазвидобування, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

Онищенко встиг покинути Україну до того, як Верховна Рада 5 липня 2016 року зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на його кримінальне переслідування.

Зараз ви читаєте новину «"Газову справу" Онищенка передають до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі