вівторок, 06 січня 2015 00:16

Франція підтвердила свою участь у "нормандських" переговорах щодо України

Франція підтвердила свою участь у "нормандських" переговорах щодо України
Фото: www.radiosvoboda.org

Париж зберігає прихильність до "нормандського формату" переговорів з врегулювання кризи в Україні і готовий продовжити дискусії на офіційному рівні в найближчі дні.

Як повідомляє ТАСС, з такою заявою виступив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, коментуючи зустріч політдиректорів зовнішньополітичних відомств Німеччини, Росії, України та Франції, яка пройшла у Берліні.

Надаль зазначив, що Франція прихильна до так званого "нормандського формату".

Він нагадав, що після поїздки 6 грудня в Москву президент республіки Франсуа Олланд провів телефонні розмови 16 і 22 грудня з канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом України Петром Порошенком і президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити ситуацію в Україні.

"Міністр закордонних справ Лоран Фабіус 2 січня поговорив по телефону зі своїми колегами з Німеччини, Росії та України. У найближчі дні заплановані нові контакти", - підкреслив французький дипломат.

Як зазначив Надаль, у цьому напрямку продовжується робота за участю всіх сторін.

Зараз ви читаєте новину «Франція підтвердила свою участь у "нормандських" переговорах щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі