вівторок, 08 жовтня 2024 13:07

Forbes: елітна українська бригада може отримати модернізовані танки Abrams

Forbes: елітна українська бригада може отримати модернізовані танки Abrams
На танках встановлене оснащення для боротьби з протитанковими ракетами і дронами. Фото: 47-ма механізована бригада ЗСУ

Елітна 47-ма механізована бригада ЗСУ може отримати найкраще оснащені американські танки Abrams.

Єдиний танковий батальйон підрозділу був оснащений американськими Abrams моделі M-1A1 Situational Awareness 2000-х років. Ці моделі не є найбільш захищеними, але можуть мати найбільшу кількість модифікацій, пише Forbes.

Журналісти посилаються на відео, на якому 47-а бригада показала на навчаннях уцілілі машини.

"69-тонні чотиримісні М-1 хизуються блоками реактивної броні американського виробництва з боків і блоками реактивної броні українського виробництва на баштах як місцевої гратчастої броні проти безпілотників і радіоглушників, що заземлюють дрони", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танкісти поскаржилися на Abrams: які слабкі місця мають ці танки

Модифікації призначені для боротьби з протитанковими ракетами і вибухонебезпечними безпілотниками.

"Реактивна броня вибухає назовні, відхиляючи боєголовки ракет. Клітинна броня і глушник відключають і блокують вибухонебезпечні безпілотники", - вказують у статті.

Невідомо, скільки танків Abrams залишилося у 47-ї бригади після боїв. Аналітики Oryx підрахували, що було знищено шість таких танків, а вісім - пошкоджено чи кинуто.

"Дивно, що Сполучені Штати не відправили заміну M-1. Ті перші 31 Abrams, які прибули в Україну рік тому, є єдиними Abrams, які американці пообіцяли, попри те, що на складах у Сполучених Штатах знаходяться буквально тисячі танків", - підсумували журналісти.

Раніше видання Associated Press із посиланням на співрозмовників повідомило про те, що Україна начебто тимчасово забрала американські танки Abrams з лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою.

27 квітня 47 Окрема механізована бригада спростувала цю інформацію. Там заявили, що танки чудово показують себе на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Forbes: елітна українська бригада може отримати модернізовані танки Abrams». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі