субота, 11 серпня 2007 10:33

Фінський підліток виявив кадри з "Титаніка" в репортажі про занурення росіян в Арктиці

Фінська газета Ilta-Sanomat вчора повідомила про те, що програма "Вести" телеканалу "Росія" під виглядом кадрів підводної зйомки з експедиції на Північний полюс показала кадри з кінофільму "Титанік", повідомляє "Комерсант". Про це повідомили також британські газети Independent і Guardian. У програмі "Вести" "Комерсантові" версію про фальсифікацію категорично спростували.

Кадри "Вести" розповсюдило в Європі агентство Reuters. Побачивши їх по телевізору, 13-річний фінський підліток звернувся в газету, яка і опублікувала історію після проведення експертизи. Reuters вибачилося перед підписчиками, пояснивши, що кадри отримані з російського телебачення.

У програмі "Вести" "Комерсантові" заявили, що їм вибачатися нема за що і що фінська газета "Вводить читачів в оману". "Дійсно, в ході репортажу про занурення батискафів в "Вестях" були використані зйомки, надані нам Російським інститутом океанографії, якому батискафи і належать, - розповіла прес-секретар програми Юлія Папілова. "Кореспондент говорив: ось кадри, де наші батискафи беруть участь в зйомках "Титаніка", а ось вони ж в Північному Льодовитому океані". "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Фінський підліток виявив кадри з "Титаніка" в репортажі про занурення росіян в Арктиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі