субота, 17 грудня 2022 16:56

Фінал Нацвідбору на Євробачення-2023: трансляція
7

Уже сьогодні, 17 грудня о 17:00, відбудеться фінал Національного відбору в Україні на Євробачення 2023
Фото: eurovision.ua
Уже сьогодні, 17 грудня о 17:00, відбудеться фінал Національного відбору в Україні на Євробачення 2023
Солістка рок-гурту The HARDKISS Юлія Саніна
Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя
Переможниця Євробачення-2016 Джамала

17 грудня о 17:00 в Україні стартує фінал Національного відбору на Євробачення-2023. Він проходитиме в прямому ефірі з укриття.

Українці разом із зірковим журі обиратимуть, хто з 10 фіналістів поїде на 67-й пісенний конкурс у британський Ліверпуль.

Gazeta.ua розповідає, хто його оцінюватиме та вестиме. І як проголосувати за свого фаворита.

Як голосувати

Переможця фіналу Нацвідбору на Євробачення-2023 визначатимуть журі та глядачі шляхом глядацького голосування: по 50% результату голосування. Так відбувається зазвичай.

Цьогоріч вперше глядацьке голосування за представника на Євробаченні відбуватиметься у застосунку "Дія". Кожен українець віком від 14 років в Україні або за кордоном зможе проголосувати за свого фаворита Нацвідбору під час фіналу конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії: на Євробаченні змінили правила

Склад журі

До складу журі Національного відбору цього разу увійшли лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, переможниця Євробачення-2016 Джамала та солістка рок-гурту The HARDKISS Юлія Саніна.

Склад журі вперше обрали українці під час опитування у застосунку "Дія".

Зіркові виступи

Навіть з укриття Національний відбір проходитиме за традиційним сценарієм: зіркові виступи Джамали, Злати Оґнєвіч, Вєрки Сердючки та Дмитра Шурова (Pianoбой) потішать глядачів у прямому ефірі.

Ведучі

Ведучими пісенного шоу будуть солістка Go_A Катерина Павленко, співачка Злата Оґнєвіч та незмінний коментатор Євробачення Тімур Мірошниченко.

Прогнози букмекерів

За даними українських букмекерських контор, перемогу в відборі здобуде Jerry Heil з піснею WHEN GOD SHUT THE DOOR. Друге місце букмекери віддають бандуристці KRUTЬ.

Третє місце станом ділять між собою тернопільський дует TVORCHI та блогерка, акторка і співачка з Івано-Франківська FIINKA.

За ними йдуть Moisei, 2TONE, OY Sound System і DEMCHUK. А от в Angelina і Tember Blanche букмекери не вірять.

Порядок виступів виконавців у фіналі Національного відбору цього разу визначило жеребкування.

1. Moisei – I'm Not Alone

2. OY Sound System – "Ой, тужу"

3. DEMCHUK – Alive

4. Jerry Heil – WHEN GOD SHUT THE DOOR

5. FIINKA – "Довбуш"

6. KRUTЬ – "Колискова"

7. Tember Blanche – "Я вдома"

8. Angelina – Stronger

9. 2TONE – "Квітка"

10. TVORCHI – Heart of Steel

Гранд-фінал Євробачення 2023 відбудеться на Liverpool Arena, яка зараз має назву M&S Bank Arena Liverpool біля річки Мерсі 13 травня 2023 року.

Раніше стало відомо, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішив Європейський мовний союз (ЕМС) з міркувань безпеки. 27 липня остаточно підтвердили, що конкурс відбудеться у Великій Британії, але від імені України

14 травня в італійському Турині пройшов фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022. Цьогоріч переможцем стала Україна, яку представляв гурт Kalush Orchestra. Набрали загалом 631 бал – 192 від журі і 439 від глядачів.

На другому місці з 466 балами опинилася Велика Британія, яку представляв Sam Ryder. Третє місце з 459 балами посіла Іспанія, за яку виступала співачка Chanel.

Зараз ви читаєте новину «Фінал Нацвідбору на Євробачення-2023: трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі