четвер, 30 листопада 2017 22:42

Філарет написав листа Архієрейському собору РПЦ

 

Глава Української православної церкви Київського патріарха Філарет ніколи не звертався до російської православної церкви з проханням про помилування.

Про це повідомив архієпископ Євстратій.

"Патріарх Філарет не звертався до патріарха Кирила та до єпископату Російської православної церкви з проханням помилувати його та повернути до церкви. Поширюється провокаційна інформація, яка не відповідає дійсності", - сказав архієпископ Євстратій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З рук церковної Москви вибивається основний козир"

Він зазначив, що патріарх Філарет ніколи не направляв і не направлятиме на адресу Російської православної церкви, патріарха Кирила або когось іншого прохання про помилування.

Він пояснив, що глава УПЦ-КП не вважає себе винним у порушенні канонів за тими звинуваченнями, за якими його в 1997 році РПЦ піддала анафемі.

"Тобто він цю анафему, так само як і попередню в 1992 році заборону в служінні та виверження зі священного сану, не визнає дійсними. Тому як той, хто не визнає ніякої провини в тих порушеннях, які були йому приписані Російською православною церквою, - він, відповідно, і не може просити ні в кого вибачення або каятися, або просити його помилувати і, тим паче, просити приєднати його до Російської церкви", - підсумував прес-секретар УПЦ-КП.

Раніше повідомлялося, що в Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що Українська греко-католицька церква переманює парафіян УПЦ МП у Центральній та Східній Україні. Експерти пов'язують це з більш активною місіонерською діяльністю УГКЦ.

Зараз ви читаєте новину «Філарет написав листа Архієрейському собору РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі