понеділок, 26 березня 2007 16:17

Фемінізм шкідливий для здоров"я

З тих пір, як Мері Уолстонкрафт написала своє есе "Захист прав жінки" у 1792 році, її активні послідовниці та послідовники боролися за гендерну рівність, вважаючи, що саме у ній прихований ключ до ідеального суспільства. Проте тепер учені дійшли висновку, що рівність може несприятливо позначатися на здоров"ї людей.

На думку шведських дослідників, рівність чоловіків і жінок негативно відбивається на стані здоров"я як перших, так і других.

У ході дослідження учені Інституту Соціології і Медицини порівняли дані співробітників усіх 290 шведських муніципалітетів за 9 показниками приватного та суспільного життя.

Результати показали стійкий взаємозв"язок між гендерною рівністю і хворобливістю. Так, наприклад, рівний рівень доходу і можливість посідати однакові посади призвели до зниження тривалості життя.

На думку учених, результати кореляції можна пояснити тим, що представники сильної половини людства отримують психологічну травму від втрати традиційно чоловічих привілеїв, жінки ж страждають від навантаження і тривалого робочого дня, повідомляє MIGnews.com.

Зараз ви читаєте новину «Фемінізм шкідливий для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі