четвер, 09 січня 2020 13:06

Фанат Мітрошиної, який побив активістів "Відсічі", заявив, що помирився з ними: ті вперше про це чують

Інцидент, який стався на виступі російської блогерки Олександри Мітрошиної, де напали на активістів організації "Відсіч", отримав продовження.

Фаната блогерки, який без причини накинувся й ударив ногою в груди активіста Олександра Іванова, а потім почав бити Леоніда Овчаренка й Олексія Кальницького, знайшли. Це уродженець Криму, який переїхав до Києва, Микита Толмачов, повідомляє РБК-Україна.

Росіянка проводила лекції на теми блогерства, активізму, домашнього насильства. Активісти поставили Мітрошиній запитання "Чий Крим?", після чого спалахнув конфлікт.

Патрульні, яких викликав побитий активіст, відмовилися представлятися. Після чого не затримали Толмачова, а відпустили. Натомість наручники надягли на Овчаренка та Кальницького й так тягнули по підлозі на вулицю. В цей час шанувальники Мітрошиної аплодували та сміялися. Леоніда поставили на коліна.

Через деякий час обох відвезли у відділок. Іванова покликали теж для надання свідчень.

"У відділенні поліції Леоніду стало погано, поліція відмовилася викликати швидку, тому ми викликали самі. Лікарі сказали, що Леоніда краще госпіталізувати, але поліція відмовилася його відпускати. Зрештою після 3 (годин) перебування Леоніда та Олексія відпустили", – розповів Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російській блогерці Мітрошиній заборонили в'їзд до України

Згодом у мережі почали з'являтися гнівні пости і навіть лунали заклики влаштувати самосуд. У пабліках з'явилася інформація про Толмачова з адресою та контактними даними.

Наступного дня лідер організації "С14" Євген Карась опублікував на каналі відео за участі Толмачова. Той розповідав про свою проукраїнську позицію й повагу до воїнів ЗСУ. Мовляв, дуже шкодує про свою дурну емоційну витівку й просить вибачення. За його словами, з активістами він вже помирився й дав свідчення поліції.

"Активісти пробачили мене за дурну бійку. Я в жодному разі нічого не маю проти нашої країни і дуже поважаю наших солдатів. Любіть Україну і все буде добре", – заявив він.

Та виявилось, що самі активісти "Відсічі" Овчаренко та Кальницький про жодні вибачення з боку Толмачова не чули.

Автор: Facebook/Leo Ovcharenko
  Скріншот
Скріншот

Олександра Мітрошина популярний інстаграм-блогер. Ексспрацівниця радіо Москва FM та антиукраїнського пропагандистського телеканалу "Росія".

Зараз ви читаєте новину «Фанат Мітрошиної, який побив активістів "Відсічі", заявив, що помирився з ними: ті вперше про це чують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі