понеділок, 11 червня 2007 12:48

Фальшивомонетники продавали підробки за справжні гривні

У Севастополі під час спецоперації затримано членів злочинної групи, що займалася виготовленням і збутом фальшивих гривень. Про це повідомили у прес-центрі УВМС України у місті Севастополі.

Під час затримання, що відбулося в самому центрі міста - на площі Нахімова біля міської Дошки пошани - зловмисники чинили опір співробітникам відділу державної служби боротьбі з економічними злочинами і бійцям місцевого "Беркуту". Фальшивомонетників затримано з речовими доказами - 120-ма підробленими купюрами номіналом 50 і 100 грн.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей). Слідство вже встановило, що члени злочинної групи виготовляли свої фальшивки з застосуванням копіювальної техніки. Спочатку "жертвами" фальшивомонетників були нічні клієнти таксі (один з них працював таксистом) та відпочиваючі. Фальшиві гроші вони також продавали: купюру номіналом в 100 грн - за 25 "справжніх" гривень, номіналом в 50 грн - за 15 грн. "справжніх". В планах угруповання було придбати матрицю для друквання грошей і розширити канал збуту, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Фальшивомонетники продавали підробки за справжні гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі