четвер, 23 листопада 2017 02:01

Facebook покаже акаунти російських тролів

Facebook покаже акаунти російських тролів
Фото: Еспресо.TV

В рамках заходів щодо підвищення прозорості в соцмережі, Facebook опублікує список акаунтів "Агентства з вивчення інтернету" (фабрики тролів) в Facebook і Instagram.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Ми скоро створимо портал, що дозволяє людям у Facebook дізнатися, які з Facebook-сторінок або Instagram-акаунтів "Агентства з вивчення інтернету" вони лайкали і за якими стежили в період з січня 2015 року по серпень 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Цей інструмент буде доступний для використання до кінця року в довідковому центрі Facebook.

"Важливо, щоб люди розуміли, як іноземні діячі намагалися посіяти розбрат і недовіру з використанням Facebook до і після виборів в США в 2016 році", - пояснили цей крок в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські тролі через Pokemon Go намагалися розхитати Америку перед виборами

Раніше в Facebook повідомили, що тіньова російська компанія, так звана "ферма тролів", відома своєю прокремлівської пропагандою, скуповувала і поширювала політичну рекламу під час президентської кампанії в США.

Представники Facebook повідомили, що вони простежили продаж реклами на загальну суму $ 100 тисяч.

Було виявлено, що 3300 рекламних оголошень мали сліди, які вели саме до російської компанії.

Команда соцмережі тоді виявила 470 підозрілих і ймовірно фейковий фейсбук-акаунтів і сторінок, які, як вважають в Facebook, експлуатувалися за межами Росії, мали зв'язки з цією компанією і були залучені до публікації реклами.

Нині у США спецпрокурор Роберт Мюллер займається розслідуванням спроб втручання Росії в американські вибори 2016 року і того, чи мала зв'язки команда нинішнього президента США з Кремлем.

Сам Дональд Трамп неодноразово називав подібні звинувачення "полюванням на відьом".

Зараз ви читаєте новину «Facebook покаже акаунти російських тролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі