четвер, 26 лютого 2015 16:10

Євросоюз заступився за Савченко і вимагає її звільнити

Євросоюз заступився за Савченко і вимагає її звільнити
Фото: УНІАН

Європейський Союз поклав на Росію відповідальність за здоров'я української льотчиці та народного депутата Надії Савченко і закликав її звільнити.

Про це йдеться у заяві речника Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, поширеній сьогодні у Брюсселі.

Рішення Московського міського суду про визнання законним продовження арешту Савченко до 13 травня несе тяжкі наслідки, тому що вона оголосила голодування на знак протесту проти її незаконного викрадення з України та вивезення в Росію.

"Росія несе відповідальність за її дуже крихке здоров'я", - сказано в заяві.

ЄС закликав російську владу "терміново звільнити Савченко з гуманітарних міркувань". "Це відповідатиме нещодавно узгодженому пакету заходів з реалізації Мінських домовленостей та прихильності звільнити всіх заручників і затриманих, які пов'язані з конфліктом в Україні", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що  25 лютого Московський міський суд визнав законним рішення Басманного суду Москви про продовження арешту Савченко до 13 травня.
Під час останнього судового засідання Савченко періодична клала голову на стіл, коли вставала на ноги - похитувалася, їй було важко розмовляти. Перед тим, вона відмовилася від введення глюкози для підтримки організму.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз заступився за Савченко і вимагає її звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі