середа, 14 жовтня 2009 10:33

Європу накрили сильні снігопади

Європу накрили сильні снігопади
Перший снігопад, що обрушився у вівторок, 13 жовтня на центральну Європу, став причиною численних дорожньо-транспортних пригод.

Кілька аварій сталося на автотрасі неподалік від німецького міста Вісмар. Заблоковано дорогу, яка веде в Любек, - на ній зіткнулися 18 автомобілів. Біля Ростоку в одній з аварій постраждали одразу п"ять машин. Двоє осіб отримали незначні травми.

Труднощі відчувають і водії в Боснії. У східних регіонах і в столиці країни Сараєво висота опадів становила від 20 до 30 сантиметрів. Дорожнє полотно обмерзло.

За повідомленнями місцевої влади, через снігопад обірвано лінії електропередач - тисячі будинків залишилися без світла. Відновити подачу електроенергії планувалося протягом дня.

Рясні снігопади - не рідкість для розташованої в горах Боснії, але в цьому році зима почалася раніше, ніж звичайно. Дерева ще не встигли скинути листя, і під вагою снігу зламалася велика кількість гілок, які впали на дроти й дороги.

Сильні снігопади також обрушилися на південь Польщі. Другий день в передгір"ях Татр не припиняється сніг, температура опустилася нижче нуля, висота сніжного покриву місцями складає більше 20 см., повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Європу накрили сильні снігопади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі