середа, 15 липня 2020 23:33

Європейський суд з прав людини зареєстрував позов Нідерландів проти Росії через катастрофу MH17

Європейський суд з прав людини зареєстрував позов Нідерландів проти Росії через катастрофу MH17
Нідерланди подали в суд через катастрофу MH17. Фото: Reuters

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов Нідерландів до Росії через загибель малайзійського літака Boeing в Донбасі влітку 2014 року.

На думку влади Нідерландів, російський уряд несе відповідальність за загибель 298 чоловік, що знаходилися на борту літака, і порушив цілу низку Європейської конвенції про права людини, в тому числі статті 2 (право на життя), статтю 3 (заборона тортур) і статтю 13 (право на ефективний засіб правового захисту), говориться в повідомленні, викладеному на сайті суду.

Позов зареєстрований під номером 28525/20 і датований 10 липня.

В ЄСПЛ вже надходили позови до Росії, але вони були від приватних осіб - родичів загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики повернули тіло загиблого українського воїна

Малайзійський Boeing, який прямував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року за Донецьком. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули. Україна звинуватила у трагедії проросійських сепаратистів, а невизнані "республіки" Донбасу - Київ.

За офіційною версією Міжнародної слідчої групи, малайзійський Boeing був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", доставленого в Україну з російської військової частини під Курськом і належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії. Москва заперечує це.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд з прав людини зареєстрував позов Нідерландів проти Росії через катастрофу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі