вівторок, 30 вересня 2008 10:33

Європейські хижі птахи злітаються в чорнобильську зону

Орлани і беркути зі Скандинавії, Фінляндії, Швейцарії обирають чорнобильську зону відчуження на території Білорусі для зимівлі через велику кількість їжі.

Про це повідомив науковий співробітник лабораторії орнітології Науково-практичного центру з біоресурсів Національної академії наук Білорусі Павло Пінчук.

"Деякі види хижих птахів - орлани, беркути - вподобали 30-ти кілометрову чорнобильську зону на території Білорусі для зимівлі"- повідомляє Пінчук.

"Цих хижих птахів приваблює велика кількість їжі на цій території", - розповів він.

"Учені вважають, що орлани й беркути вже визначили для себе маршрути міграції, яких вони дотримуються щороку", - сказав науковий співробітник.

Нагадаємо, у 1986 році після аварії на Чорнобильській АЕС, розташованій у СРСР на Україні недалеко від білоруського кордону, в Гомельській області Білорусі із зони відчуження було евакуйоване місцеве населення.

Землі на цій території були виведені з господарського користування.

23 квітня цього року, на Чорнобильській АЕС завершилися стабілізаційні роботи на конструкціях саркофага, створеного навколо четвертого енергоблоку станції після аварії 1986 року, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Європейські хижі птахи злітаються в чорнобильську зону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі