вівторок, 19 травня 2009 08:54

Європейці вперше судять сомалійських піратів

Європейці вперше судять сомалійських піратів
У Роттердамі почався перший в Європі судовий процес над сомалійськими піратами. Перед судом з"явилися п"ять учасників нападу на нідерландське судно 2 січня 2009 року в Аденській затоці. Спробі піратів захопити судно запобіг данський сторожовий корабель, команда якого затримала піратів.

21 січня Нідерланди видали ордери на арешт всіх п"ятьох учасників нападу. 10 лютого пірати літаком були доставлені до Нідерландів. У разі визнання їх винними ватажку групи загрожує позбавлення волі строком до 12 років, останнім її учасникам - до 9 років.

Раніше суд відхилив прохання адвоката про помилування одного з піратів. За словами адвоката, цей громадянин Сомалі є єдиним годувальником в сім"ї, проте судді відмовили в помилуванні, вважаючи, що сомалієць повернеться до заняття піратством.

Як заявив представник звинувачення Хенней Бан, в даний час розслідування обставин нападу на нідерландське судно ще не завершене.

Процеси над сомалійськими піратами проходять, в основному, в Сомалі та в Кенії. У квітні 2009 року до Нью-Йорку був доставлений єдиний пірат, який вижив з числа тих, хто напав на американське судно "Маерск Алабама". Йому були пред"явлені звинувачення по п"яти епізодах.

28 квітня російський корабель "Адмірал Пантелєєв" затримав судно з 29 піратами. Якщо Росії не вдасться передати спійманих злочинців жодній з африканських країн, пірати можуть з"явитися перед російським судом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Європейці вперше судять сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі