субота, 12 квітня 2008 16:11

Європарламент вирішив не відключати інтернет за обмін файлами

Європейські політики не погодилися з пропозицією обмежити доступ до інтернету для тих користувачів, хто користується файлообмінними мережами.

Ідея такого відлучення від мережі полягає в обмеженні піратської активності в інтернеті, що порушує авторські права і позбавляє розповсюджувачів аудіо-відео продукції і програмного забезпечення частини їхнього прибутку.

Ініціатори такого підходу розраховували, що загроза відключення від всесвітньої павутини стримає запал особливо активних клієнтів файлообмінних порталів і програм.

Члени європейського парламенту, у свою чергу, розцінили цей захід як такий, що входить у суперечність із громадянськими свободами і правами людини.

Радикальна пропозиція спочатку була включена в доповідь, яка була представлена на розгляд Європарламенту. За підсумками його обговорення, до документа була внесена відповідна поправка, яка відводить загрозу "мережевої ізоляції" від інтернет-користувачів.

Представники музичної індустрії вже висловили зауваження в тому, що внесена поправка не відповідає тексту всієї доповіді, також вони заявили, що мають намір детальніше обговорити проблему піратства з представниками Європейського парламенту.

Рішення європейських парламентаріїв не носить обов"язкового характеру і залишає можливість урядам країн-учасниць ЄС самостійно визначати свою політику в цій сфері.

Особливо рішучо щодо порушників авторських прав налаштована Франція. В листопаді 2007 року там були оприлюднено плани зобов"язати інтернет-провайдерів відстежувати незаконну діяльність у мережі.

Далі інформація про тих, хто активно обмінюється музикою і фільмами - замість того, щоб витрачати на них свої гроші - повинна надходити до компетентних державних органів, які і вживають відповідні заходи.

Аналогічні плани були і в британського уряду, проте телекомунікаційні компанії відмовилися виступати в ролі наглядачів, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент вирішив не відключати інтернет за обмін файлами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі